Yaz Sezonunda Satışlarınızı Artıracak Pazarlama İpuçları!

selen guvenc
Mayıs 31, 2022
  • 2425

Sıcaklıkların her geçen gün artmasıyla birlikte yaz mevsimi artık kendini göstermeye başlıyor. Birçok işletme için yaz ortasından sonuna kadar olan dönem; genellikle yılın en yavaş zamanı olarak değerlendiriliyor. ‘Durgun dönem’ olarak nitelendirilen bu aylarda, sezonu hareketli geçirebilmek için pazarlama çalışmalarınızı belirlemelisiniz. İlk olarak iyi bir pazarlama stratejisine sahip olmalı ve kampanyalarınız için taktikler geliştirmelisiniz. İşte yaz aylarında satışlarınızı artırabileceğiniz pazarlama ipuçları;

Keşfedilebilir Ve Ulaşılabilir Olun!

Artık Covid-19’un yavaş yavaş ülkemizi terk etmeye başlaması ile yasaklar esnetilmeye başladı. Ülkece biraz nefes almaya başladığımız bu dönemde, havaların giderek güzelleşmesiyle birlikte artık kimse evde vakit geçirmeyecektir. Bu, tatil kalabalığını hedeflemek için mükemmel bir fırsattır.

Müşterilerinize, özellikle turistik bir yerdeyseniz, mağazanıza uğramaları için bir neden verin. İşletmenizin internette keşfedilebilir olduğundan emin olun. İnternet üzerinde konum bilgilerinizi mutlaka oluşturarak ulaşılabilir olun. Sadece şehir dışından gelenler için; özel yaz indirimleri ve hediyeler sunun. 

Yaz Temalı İçerikler Oluşturun!

Bir başka harika pazarlama taktiği, çevrimdışı ve çevrimiçi kampanyalarınız için yaz temalı içerik oluşturmaya odaklanmaktır. Yaz sezonu için müşterilere göndermek istediğiniz genel mesajı düşünün. Tutarlı bir mesaja sahip iyi tasarlanmış kampanyalar, müşterileri mağazanızdan satın almaya ikna etmenin harika bir yoludur.

Pazarlama kampanyanız için basılı içerikler ve çevrimiçi yayınların yanı sıra, videolar, blog yayınları ve hatta bir podcast oluşturmayı deneyin. Ürün ve hizmetlerinizin, müşterilerinizin yaz deneyimini nasıl geliştirebileceğini anlatmak için SMS pazarlamasından yararlanabilirsiniz. Bu noktada aradığınız çözümü size SMS Marketing Suite ürünü sağlayacaktır. 

Detaylı bilgi almak için tıklayın; https://www.mobildev.com/sms-marketing-suite

Müşterilerinizle Etkileşime Geçin!

Satışları artırmanın en önemli yollarından biri, müşterilerinizle etkileşime geçmektir. Yerel bir etkinliğe ev sahipliği yaparak topluluğunuza yaz eğlencesi yaşatın. Etkinliğiniz bir yaz yemeği, piknik, yerel bir parkta veya topluluk merkezinde düzenlenen bir spor festivali olabilir Bu pazarlama fikri, yalnızca işinize tanıtım getirmenin değil, aynı zamanda müşterilerinizle ve ortak işletmelerinizle olan ilişkilerinizi güçlendirmenin harika bir yoludur. Bu fırsatı, müşterilerinize işletmenizi destekledikleri için teşekkür etmek için veya müşteri memnuniyetine verdiğiniz önemi vurgulamak içinde kullanabilirsiniz.

Etkinliğinizle ilgili memnuniyeti ölçebileceğiniz online anketler oluşturarak, performansınız hakkında değerlendirme yapabilir, potansiyel dönüşümler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Yapacağınız anketler kişilerin yorum ve değerlendirme yapabilmelerini kolaylaştırarak, markanızın bıraktığı izi ve sunduğu deneyimi ölçmenize yardımcı olur. Mobildev’in birbirinden eğlenceli anket çeşitleri ile anketlerinizi keyifli hale getirebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için tıklayın; https://www.mobildev.com/anket

Aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin de bulunacağı bu etkinliklerde kişilerinizden, IVT Mobil uygulaması ile anında izin toplayabilirsiniz. Toplayacağınız yeni izinlerle veri tabanınızı büyütebilir, kampanyalarınızı ve duyurularınızı daha fazla kişiye duyurabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için tıklayın; https://www.mobildev.com/ivt

Markanızın İmajını Geliştirin!

Yaz ayları konserler, festivaller vb. birçok etkinliğin yoğun olduğu dönemlerdir. Bu etkinliklerin çoğu organizasyon, malzeme, mobilya, teknoloji, yiyecek ve içecek gibi sektörleri yakından ilgilendirir. Sıcak havayla doğrudan ilişkili görünmeyen endüstriler bile muhtemelen birkaç geniş yaz etkinliğinden birine sabitlenebilir. 

Sizde toplulukların bulunduğu etkinliklere sponsor olun. Unutmayın ki bu etkinlikler potansiyel pek çok müşteri içermektedir. Sponsor olmak, topluluk etkinliklerine olan desteğinizi gösterir, güvenilir görünmenizi sağlar ve markanızın imajını geliştirir. Aynı zamanda marka görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırır. Bu sayede de satışlarınız da artış olması kaçınılmazdır.

Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.