Mobil Kupon İle Etkileşime Geçin

bulent taskin
Ocak 24, 2018

SMS pazarlaması, hedef kitlenizle iletişim kurmanın en güçlü yollarından biri olmayı sürdürüyor. Müşterilerinize her zaman ellerinin altında bulunan bir cihaz üzerinden erişme olanağı çok değerlidir. SMS pazarlamasını birçok şekilde kullanabilir ve birçok taktik geliştirebilirsiniz. Pazarlama profesyonelleri, sağlam bir yatırım getirisi elde etmek ve şirketlerini büyütmek için SMS pazarlama kanalından en iyi şekilde yararlanmak istiyorlar. Tüketicilerin mobil cihazlarını kullanmaya yönelik eğilimi de göz önüne alınırsa, çevrimiçi veya mağaza içi alışveriş deneyimlerini geliştirmek için tüketicilere mobil kupon dağıtmak bu taktiklerden biri olabilir.


SMS pazarlamayı, mağazanızın kapısında dolaşan insanları müşteriniz yapmak için bir araç olarak kullanın.

Onları motive etmek için SMS yoluyla fırsatlar sunabilirsiniz. Bu, müşterilerin içeri girmesine yardımcı olur ve aynı zamanda şu anda listenizde olan kullanıcıların ne kadar aktif olduklarını gösteren iyi bir yoldur.

Örneğin satın almaya teşvik eden bir teklif sunabilirsiniz; "5 parça kozmetik ürününden oluşan seyahat kiti, ücretsiz nemlendirici ile birlikte %25 indirimli”. Müşterilerden beklediğiniz aksiyonu mağaza içi ya da vitrinlerinize yerleştireceğiniz posterlerle duyurabilirsiniz. Hali hazırda bir izinli müşteri listesine sahipseniz, SMS mesajı ile kampanyanızı bu listeye gönderebilirsiniz. Kampanyaya katılmak için müşterilerden bir mobil anahtar kelimeyi bir interaktif kısa numaraya (dört haneli bir sayıya) metin olarak yazmalarını isteyebilirsiniz. Müşteriler mesajı göndererek SMS kampanyasına katılmayı seçtikten sonra, kısa mesaj yoluyla ürün teklifleri ve kuponlar gönderilir.

Fırsatları talep etmek için kimse gelmezse, o zaman bu, daha fazla şey yapmak zorunda olduğunuzun bir işaretidir. Birçok kişi talep ederse doğru yolda olduğunuzu biliyorsunuzdur.


İzinli veri tabanınızın gelişmesine yardımcı olur.

Teklifinizi kabul eden müşterileri bir sonraki cazip tekliflerinizden haberdar olmaya ikna etmek daha kolay olacaktır. Bunun için yapmanız gereken tek şey, kupon doğrulandıktan sonra, yeni bir kupon teklif ederek, elektronik bir form üzerinden izin talebinizi sunmak. Bu anda yaptığınız izin talebinin onaylanma oranı, herhangi bir zamanda yaptığınız talepten çok daha yüksek olacaktır. (Mobildev İVT Servisi)

Bu kampanya ancak SMS pazarlamacılığı aracılığıyla mümkündür. SMS pazarlaması, işletmenizin her bir müşterinin cep telefonuna anında teslim edilen geçerli promosyonları göndermesine olanak tanır.


Pazarlama profesyonelleri birçok başarılı kampanyaya imza attı.


Crocs, Mağaza İçi Mobil Kupon Kampanyası


Crocs'ın amacı basitti: müşteri mağazalarındayken ek müşteri katılımı, sadakat ve gelir yaratmak. Kesin olarak söylemek gerekirse, amaç perakende müşterilere % 15'lik bir kuponunu talep etme, alma ve kullanma isteği almaktı. Kuponları 30 gün içinde 94.000 kişi kullandı.

Kaynak; convirza

10 Günlük Redbox Kampanyası


Redbox "10 Days of Deals" SMS pazarlama kampanyası; muhtemelen adından da tahmin edebileceğiniz gibi, 10 gün boyunca çalıştı ve bu süre zarfında, müşterilerin her birine gönderdiklerime kısa mesaj ile 10 sent ile 1.30 dolar arasında tasarruf etme şansı verildi. SMS pazarlama tanıtımını tanıtmak için Redbox, 3 milyonu aşkın hayranına Facebook'ta paylaştı, ardından 30.000.000 e-posta abonesine e-posta gönderdi ve bunun ardından 33.000 Redbox kioskunda tanıtıldı. Sonuçta, 10 gün içerisinde 400.000'den fazla müşteri SMS pazarlama promosyonuna katıldı.

Kaynak; tatango

My Subway Mobile


Buffalo / Rochester, New York bölgesindeki Subway Restaurants'ın 16 mağazalık bir franchise programı, My Subway Mobile SMS kampanyam programı aracılığıyla yatırımlarında olağandışı bir getiri elde etti. Müşterilerden kısa numara SMS göndermeleri istendi ve katılan müşterilere teklifleri SMS ile geri gönderildi. Sadece birkaç ay sonra 5.000'den fazla müşteri kampanyaya katıldı.

Kaynak; tatango


Yeni müşterilerin kazanmak ve mevcut müşterilerin korunmasına yardımcı olmak için SMS aracılığıyla mobil kupon kampanyaları düzenleyerek onları harekete geçirmeye başlayın!


Hemen Harekete Geç

İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.