ETK Yönetmeliğine Göre Mesaj Oluşturma

Ağustos 26, 2015

Mesaj Oluşturma

Daha önce yürürlüğe giren ve yönetmelik taslağı yayınlanan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletileri düzenleyen kanunun yönetmeliği 15 Temmuz 2015 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Yönetmeliği incelemek için buradaki linki (https://www.mobildev.com/izinli-pazarlama/Ticari-Elektronik-ileitler-Hk-Yonetmelik.pdf) kullanabilirsiniz. Ticari elektronik ileti oluştururken uyulması gereken kuralları aşağıda bulabilirsiniz.

Başvur

15 Temmuz 2015’den Sonra Yapılacak İlk Gönderim

Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra, reddetme hakkı da tanınarak gönderilen ilk ticari elektronik iletide, gönderene ait veri tabanında kayıtlı olduğuna dair bilgiye yer verilmek zorundadır.
(Yönetmelik Geçici Madde, 3. Fıkra)

Mesaj Tipi Belirtme

Ticari elektronik iletinin niteliği içeriğinden açık bir biçimde anlaşılamıyorsa tanıtım, kampanya ve bilgilendirme gibi niteliği belirleyici bir ibareye yer verilir. Bu ibare; kısa mesaj yoluyla gönderilen iletilerde iletinin başlangıcında yer alır.
(Yönetmelik 8. maddenin 5. fıkrası)

İletişim Bilgileri

Ticari elektronik iletide, elektronik iletişim aracının türüne bağlı olarak hizmet sağlayıcının telefon, faks, kısa mesaj numarası ve elektronik posta adresi gibi erişilebilir durumdaki iletişim bilgilerinden en az birine yer verilir.
(Yönetmelik 8. maddenin 4. fıkrası)

Mersis No

Kısa mesaj gibi sınırlı alanlar kullanılarak gönderilen ticari elektronik iletinin içeriğinde; tacirler için MERSİS numarasına, esnaflar için ise adı ve soyadı ile T.C. kimlik numarasına yer verilir.
(Yönetmelik 8. maddenin 3. fıkrası)

Ücretsiz Çıkış Hakkı

Ticari elektronik ileti hangi iletişim kanalıyla gönderildiyse ret bildirimi de kolay ve ücretsiz bir şekilde olmak üzere aynı iletişim kanalıyla sağlanır. SMS için bunu sağlamanın yolu interaktif kısa numaradır.
(Yönetmelik 9. maddenin 3. fıkrası)

Başvur

Servis Sağlayıcı

Mesajların içerisine Mobildev markası da yazılmalıdır. Yönetmelikte “Hizmet sağlayıcı, bunlara ek olarak marka veya işletme adı gibi kendisini tanıtan diğer bilgilere yer verebilir.” şeklinde açıklanmıştır.
(Yönetmelik 8. maddenin 3. fıkrası)

ÖRNEK MESAJ METNİ*

Kampanya: XYZ Tekstilde turuncu etiketli ürünlerde %50 indirim. Diğer ürünlerde %30 indirim. www.xyztekstil.com XYZ Tekstil izinli veri tabanına kayıtlı bulunmaktasınız. SMS almak istemiyorsanız XYZ ret yazıp 7889’a gönderin. Mersis No:1234567890123456 (Servis Sağlayıcı: Mobildev)

* Kırmızı ile yazılan alanlar zorunludur. Turuncu ile yazılan alanların eklenmesi içeriğe göre değişmektedir. Mavi ile yazılan alan, 15 Temmuzdan sonra yapılacak ilk gönderimde bulunmalıdır.


Başvur


İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.