16 Temmuz’a Çok Az Kaldı!

Gozde Mermerci
Temmuz 9, 2021
  • 7801

İYS’ye kaydolup, izinli iletişim adreslerinizi aktarmadıysanız, 16 Temmuz 2021’den sonra SMS gönderimi yapamayacaksınız. Sorunsuzca iletişime devam edebilmeniz, kampanyalarınızı duyurabilmeniz için İYS (İleti Yönetim Sistemi) hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

• 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un 4 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan yönetmeliğinde yer alan, ticari iletişim yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin (Hizmet Sağlayıcılar), ticari elektronik ileti onayı aldıklarına dair izinleri aktaracakları, İleti Yönetim Sistemi (İYS) adında ulusal bir veri tabanı oluşmuştur.

• Hizmet sağlayıcılar İYS’ye kayıt olacak ve tüm ticari elektronik ileti izinlerini İYS’ye aktaracak aynı zamanda paralel olarak bu platformda izinlerini güncel tutacaklardır.

• Hizmet sağlayıcıların şuana kadar almış oldukları izinlerini aktarmaları ve İYS’ye kayıt olmaları için 31 Mayıs 2021 son tarihti. 1 Haziran'dan itibaren geçmişe yönelik izinlerin aktarımına maalesef izin verilmiyor ve 1 Haziran'dan sonra yeni alınan izinli iletişim adreslerinin 3 iş günü içinde İYS’ye aktarılması gerekiyor.

• 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren operatörler ve STH’lar İYS’ye (İleti Yönetim Sistemi) bağlanarak, her SMS gönderiminde hizmet sağlayıcılar için ticari iletişim izni kontrolü yapacaklar. İzni bulunmayan GSM numaralarına ilgili hizmet sağlayıcının SMS gönderimini engelleyeceklerdir.

• İYS’ye izinli iletişim adresleri aktarıldıktan sonra SMS gönderimlerinin operatörlerin İYS’ye uyumlu yeni SMS servislerine uygun hale getirilmesi gerekir. Detaylı bilgi için https://www.mobildev.com/blog-read.asp?id=503

31 Mayıs 2021’i Kaçırdıysanız Bir Şansınız Daha Olabilir!

31 Mayıs 2021 tarihinden önce verilerinizi İYS’ye aktarmadıysanız, Ticaret Bakanlığı’na dilekçe vererek, bakanlığın değerlendirmesi sonucunca verilerinizi aktarmak için son bir fırsatınız olabilir. Bakanlık sunduğunuz dilekçeyi olumlu değerlendirirse, ek bir aktarım süresi tanıyacaktır ve bu sürede geçmiş tarihli izinlerinizin aktarımını sağlamanız mümkün olacaktır. Hemen bizimle iletişime geçin ve İYS ile başlayan yeni dönemde firmanıza rehberlik edelim.



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.