Baymak’la 360 Derece İzin Yönetimi

selen guvenc
Mayıs 31, 2022
  • 7575

İklimlendirme sektöründe 50 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip olan Baymak, Türkiye genelinde 1000‘e yakın bayisi, 2100’den fazla satış noktası ve 1500’ün üzerinde servis teknisyeni ile hizmet vermektedir.

Baymak müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetleri, baymak.com.tr web sitesi, mobil uygulaması, bayileri ve çağrı merkezi üzerinden sunmaktadır. Tüm bu noktalarda müşterileri ile temas eden Baymak, her bir noktanın sunduğu teknik şartlar, iş akışları ve tabi kanun ve yönetmeliklere uygun olarak aydınlatma ve izin onaylarını yönetmektedir.

Online Kanallar Üzerinde İzin Onayı

Baymak, web sitesi üzerinde yer alan servis talep ve iletişim formları aracılığı ile müşterileri ve potansiyel müşterilerinden taleplerini toplamaktadır. Sitede yer alan bu iki form, Mobildev iş ortağı olan SİSTEK (sistek.com.tr) tarafından Mobildev İVT 'ye entegre edilmiştir. Web sitesi üzerinden ticari iletişim ve veri işleme izinleri alınmaktadır. Bu formu dolduran kişilerden alınan izin onay talepleri Mobildev İVT izinli veri tabanı yönetimi servisine aktarılarak, aydınlatma ve bilgi doğrulama (double-optin) işlemleri yapıldıktan sonra izinli veri tabanına kaydedilmektedir. Akış müşterilerinin hizmet almalarına engel olmayacak şekilde en az efor ile tamamlanabilmektedir.

Yüz Yüze Kanallar ve Çağrı Merkezi Üzerinde İzin Onayı

Yeni cihaz satışı sonrası cihazın çalışır hale getirilmesi ya da teknik servis hizmeti verilmesi esnasında Baymak servis çalışanları, Baymak Mobil Servis Uygulaması üzerinden verilen hizmetle ilgili kayıtları ve gerekli işlemleri yapmaktadırlar. Bu işlemler sırasında hizmet alan kişinin verileri işlenmektedir. Veri işleme faaliyetinden önce Baymak servis çalışanı ilgili kişiden ticari iletişim ve veri işleme izinlerini talep etmekte ve aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmektedir. İzin onayı, yapılan entegrasyon sayesinde Mobildev İVT izin formları aracılığıyla gerçekleşmektedir. Alınan izin onayları İVT üzerinde yer alan Baymak hesabına anlık olarak aktarılmaktadır.

Baymak, web sitesindeki formlar üzerinde sunduğu hizmetlerin benzerini çağrı merkezi üzerinden de sunmaktadır. Bu hizmetlerin sunulması sırasında yine KVKK kapsamındaki aydınlatma yükümlülükleri ile ticari iletişim ve veri işleme izin onayları ilgili kişilerden talep edilmektedir. Çağrı merkezi üzerinden yürütülen izin onay işlemleri Comdata şirketinin Mobildev İVT servisi ile yaptığı entegrasyon ile yürütülmektedir. Comdata Mobildev İVT API servislerini uzaktan çağırarak, izin onayı kontrolü, yeni izin süreci başlatma gibi işlemleri gerçekleştirmektedir.

İYS’ye İzin ve Ret Bildirimi Aktarımı

Baymak, Mobildev’i İYS iş ortağı olarak yetkilendirmiştir. Mobildev, Baymak’ın İVT aracılığı ile topladığı tüm ticari ileti izin onayları ve ret bildirimlerini Baymak İYS hesabına aktarmaktadır. Aynı şekilde İYS vatandaş ekranı üzerinden gelen ret bildirimleri de Baymak’ın Mobildev İVT hesabına aktarılmaktadır. 

Baymak müşterileri ve potansiyel müşterileri ile iletişime geçtiği noktalarda Mobildev İVT servislerini kullanarak, 360 derece izin yönetimi yapmaktadır. Mobildev İVT, tüm bu noktalardaki izinli veri senkronizasyonu yapmakta ve İYS’ye de her zaman en güncel izin bilgisini aktarmaktadır.

Mobildev’i tercih ettiği için Baymak’a teşekkür ediyoruz.

Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.