2023 İle Birlikte Yeni Düzenleme

selen guvenc
Aralık 30, 2022
  • 775

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), Mobil Şebekeler İçin Yurtiçi SMS Çağrı Sonlandırma Ücretlerinde 1 Ocak 2023 tarihi ile düzenlemeye gidecek. Bu düzenleme ile birlikte çağrı sonlandırma ücretlerinde yüzde 18 oranında bir artış olacak.

Bu artış, birçok operatör ve STH şirketlerinin SMS gönderim ücretlerine yansıyacak. Yeni sonlandırma ücreti değişikliğinden ön ödemeli ve faturalı hesapların tamamı ve toplu SMS, OTP SMS, TCK No’ya SMS gibi SMS ile çalışan tüm servisler etkilenecek.

Sıradaki Tarih; 1 Ocak 2024

BTK, yaptığı duyuruda 1 Ocak 2024 tarihlerinde bir artış daha yapacağını iletti. Bilindiği üzere yakın zaman önce 1 Nisan 2022 tarihinde de bir artış olmuştu. 1 Ocak 2024 tarihindeki artış ise şuan için planlanan son artış olacak.

SMS’de Çağrı Sonlandırma Nedir?

Operatörler, diğer operatörlerin abonelerine SMS iletmek istediklerinde; GSM numarasının sahibi operatör, gönderimi yapan operatöre bir ücret yansıtır. Bu ücrete Çağrı Sonlandırma ya da Ara Bağlantı Ücreti denir ve BTK tarafından belirlenmektedir.

Mobildev Toplu SMS

Mobildev’in tüm operatörleri kapsayan ve operatör bağımsız SMS alt yapısı sayesinde, istediğiniz operatörle SMS ile pazarlamaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz aynı anda birden fazla operatör hesabı tanımlayarak SMS servislerini birbirine yedekli olarak kullanabilirsiniz.

Bilgi Almak İçin:

Toplu SMS - SMS Marketing Suite

Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!


İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.