Black Friday’ de Satışlarınızı Artıracak Pazarlama İpuçları

selen guvenc
Kasım 2, 2022
  • 3042

Black Friday, tüketicilerin en sevdikleri ürünleri daha düşük fiyatlarla bulmaya çalışacakları yılın en büyük satış olaylarından biridir. Aynı zamanda ürün ve hizmetlerinizi, potansiyel müşterilere tanıtmak için mükemmel bir zamandır. Alışveriş sezonunun zirvesi olarak görülen bu dönemde, doğru bir pazarlama kampanyası ile çok sayıda müşteri çekebilir ve ciddi karlar elde edebilirsiniz. İşte yılın en önemli pazarlama fırsatından faydalanmanız için bazı ipuçları;

Web Sitenizin Performansını Artırın

Site hızının kullanıcı deneyimini etkilediği kaçınılmaz bir gerçektir. Özellikle e-ticaret işletmeleri için, Black Friday gibi yoğun geçen kampanya dönemlerinde web sitesi hızı, dönüşüm oranları açısından kritik önem taşımaktadır. Müşteriler, en iyi fırsatları ve satın alımları hızlıca bulabilmek için, çevrimiçi mağazaların hızlı yüklenmesini bekler. Web sitenizin performansını, büyük trafik artışı yaşanacak olan kampanya döneminden önce optimize etmeniz, dönüşüm oranlarınızın artmasında etkili olacaktır.

Kampanyalarınızı E-Posta ile Duyurun

E-posta pazarlaması hem düşük maliyeti hem de etkili olması sebebiyle işletmelerin sıkça tercih ettiği bir yöntemdir. Black Friday döneminde müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize, teklifler ve indirimler hakkında dikkat çekici bir konu satırına sahip kişiselleştirilmiş e-postalar gönderebilir, onların duygularıyla doğrudan bağlantı kurabilirsiniz. Kampanyalarınızı erken dönemde duyurmaya başlamanız yılın bu dönemini en verimli şekilde geçirmenizi sağlayacaktır. Dönüşüm oranlarınızı takip etmek ve etkili bir e-posta kampanya süreci yönetebilmek için, e-posta pazarlama araçlarından faydalanabilirsiniz.

Saatlik İndirimler Oluşturun

Her saat farklı bir satış düzenlemeyi içeren heyecan verici, hızlı tempolu bir fikirden yararlanabilirsiniz. Yapacağınız saatlik indirimler tüketicilerde, çevrimiçi mağazanızı tekrar tekrar ziyaret etmeye motive eden bir aciliyet duygusu ve fırsatı kaçırma korkusu yaratır. Bu da müşterileri hızla harekete geçmeye teşvik eder. Siz de müşterilerinizi beklemek yerine hemen harekete geçmeye teşvik edebilirsiniz. Saatlik satışlar için sınırlı süreli indirim, ücretsiz kargo gibi benzersiz teklifler oluşturarak, kampanyanızı daha da ilgi çekici hale getirebilirsiniz. 

SMS Pazarlamasının Gücünden Faydalanın

Black Friday’ e özel sunduğunuz fırsatları tanıtmak ve müşterileri satın almaya teşvik etmek için; SMS pazarlamasının etkin gücünden faydalanabilirsiniz. Araştırmalar, e-ticaret metin mesajlarının %99 gibi şaşırtıcı derecede yüksek bir açılma oranına sahip olduğunu ve çoğu tüketicinin mesajı aldıktan sonra 90 saniye içinde açtığını ortaya koyuyor. (Litextension, Black Friday Marketing) İşletmeler için yılın en önemli fırsatlarından biri olan Black Friday hızla yaklaşırken siz de SMS ile pazarlama yöntemini kullanarak kampanyalarınızı duyurabilir ve satış oranlarınızı hızla artırabilirsiniz.

Sosyal Medya ile Etkileşimi Yükseltin

Sosyal medya kullanıcılarının en yüksek yüzdesinin Y kuşağı olduğu gerçeği, markayı ve ürünlerini sergilemek için sosyal medya kanallarından yararlanmanın uygunluğunu gösteriyor. Bu nedenle sosyal medya, müşterilerinizle bağlantı kurmanın harika bir yoludur ve Black Friday pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır. Son zamanlarda Facebook, Instagram gibi platformlar video içeriklere daha fazla yönelmeye başladı. Siz de bu fırsatı daha büyük kitlelere ulaşmak için kullanabilir, heyecan duygusunu tetikleyen “Black Friday’ e Özel” video gönderileri ile, kişileri satın almaya teşvik edebilirsiniz.




İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.