Fidye Yazılımları Tehdit Ortamına Hakim

selen guvenc
Eylül 7, 2022
  • 3634

Acronis araştırmacıları, fidye yazılımlarının devlet kurumları da dahil olmak üzere büyük ve orta ölçekli işletmeler için bir numaralı tehdit olmaya devam ettiği sonucuna vardı. 2022'nin ilk yarısında bildirilen tüm ihlallerin neredeyse yarısı, kimlik avı ve fidye yazılımı kampanyalarına olanak tanıyan çalıntı kimlik bilgilerini içeriyordu. Bulgular, siber güvenliğe yönelik daha bütünsel yaklaşımlara duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

Siber suçlular, kimlik bilgilerini ve diğer hassas bilgileri ayıklamak için tercih edilen enfeksiyon vektörleri olarak kimlik avı ve kötü niyetli e-postaları kullanır. Tüm e-postaların yaklaşık yüzde biri kötü amaçlı bağlantılar veya dosyalar içerir ve tüm e-postaların dörtte birinden fazlası (%26,5) kullanıcıların gelen kutusuna teslim edilebiliyor.

Kritik Veri Noktaları Karmaşık Tehdit Ortamını Ortaya Koyuyor

Buluta olan güven arttıkça, saldırganlar bulut tabanlı ağlara farklı giriş yollarına yöneldi. Siber suçlular, Linux işletim sistemlerine, Yönetilen Servis Sağlayıcı’ lara ve KOBİ müşteri ağlarına daha fazla odaklandılar. Tehdit ortamı değişiyor ve şirketlerin buna ayak uydurması gerekiyor.

Fidye Yazılımı Kötüleşiyor, Tahmin Ettiğimizden Bile Daha Fazla.

Conti ve Lapsus$ gibi fidye yazılımı çeteleri ciddi zararlar veriyor.
Conti çetesi, Kosta Rika hükümetinden fidye olarak 10 milyon dolar talep etti ve çaldığı 672 GB'lık verinin çoğunu yayınladı.
Lapsus$, 1 TB veriyi çaldı ve 70.000'den fazla NVIDIA kullanıcısının kimlik bilgilerini sızdırdı. Aynı çete 30 GB değerinde T-Mobile' ın kaynak kodunu da çaldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Conti' nin liderliği ve işbirlikçileri hakkında bilgi için 15 milyon dolara kadar teklifte bulunuyor.

Kimlik avı, kötü amaçlı e-posta, web siteleri ve kötü amaçlı yazılımların kullanımı artmaya devam ediyor.

Altı yüz kötü niyetli e-posta kampanyası, 2022'nin ilk yarısında internette yol aldı.
E-postaların %58'i kimlik avı girişimleriydi.
Bu e-postaların %28'i kötü amaçlı yazılım içeriyordu.
İş dünyası giderek daha fazla dağıtılıyor ve 2022'nin ikinci çeyreğinde uç noktaların ortalama %8,3'ü kötü amaçlı URL'lere erişmeye çalıştı.

Daha fazla siber suçlu, kripto para birimlerine ve merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarına odaklanıyor. Bilgisayar korsanları, akıllı sözleşmelerdeki kusurlardan yararlanarak kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı girişimleriyle kurtarma ifadeleri ve parolaları çalarak, kripto cüzdanlarına ve benzer şekilde borsalara girdiler.

Siber saldırılar, 2012'den bu yana DeFi para biriminde 60 milyar doların üzerinde bir kayba neden oldu.
Bunun 44 milyar doları son 12 ayda yok oldu.


Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!



İlgili İçerik
Duyurular

Satış Mühendisi Arıyoruz!

Büyüyen organizasyonumuz için Kurumsal Satış Mühendisi pozisyonunda görevlendirilmek üzere, dinamik ve proaktif takım arkadaşları arıyoruz.

selen guvenc Nisan 30

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.