Iphone ve Ipad Kullananlara iOS Uyarısı

selen guvenc
Ocak 8, 2024
  • 730

Teknoloji dünyasında, Apple ürünleri olan iPhone ve iPad kullanıcılarına yönelik önemli bir uyarı yapıldı. Son zamanlarda ortaya çıkan güvenlik açıkları nedeniyle, iOS işletim sistemini kullananların dikkatli olması ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından  İOS mobil işletim sistemi yüklü cihazları kullananlara önemli uyarılarda bulunuldu;

"Son günlerde kamuoyunda bahsi geçen iOS cihazlarındaki açıklara yönelik Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'miz (USOM) bir süredir çalışmalar gerçekleştiriyor." diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "USOM uhdesinde yürütülen kapsamlı siber tehdit istihbarat çalışmaları ile iOS cihazlarını etkileyen ciddi güvenlik açıkları tespit edilmiştir" dedi.

https://www.usom.gov.tr/bildirim/tr-23-0739
https://www.usom.gov.tr/bildirim/tr-23-0668

Güvenlik Açıkları ve Tehlikeler

Apple'ın iOS işletim sistemi, genellikle güvenlik konusunda sıkı standartlarıyla bilinir. Ancak, son günlerde ortaya çıkan bazı güvenlik açıkları, kullanıcıları potansiyel tehlikelere karşı uyarıyor. Bu güvenlik açıkları, kötü niyetli yazılımın cihazlara sızma olasılığını artırabilir ve kullanıcı verilerini riske atabilir.

Bu tür güvenlik açıklarının kullanılmasıyla, kişisel bilgilerin çalınması, kötü amaçlı yazılım yüklenmesi ve hatta cihazın kontrolünün ele geçirilmesi gibi tehlikeler ortaya çıkabilir. Bu nedenle, Apple kullanıcılarının bu konuda dikkatli olmaları ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları hayati önem taşıyor.

Alınması Gereken Önlemler

- Güncellemeleri İhmal Etmeyin: Apple, güvenlik açıklarını tespit edip düzeltmek için düzenli olarak iOS güncellemelerini yayımlar. Kullanıcıların cihazlarını en son güncellemelerle donatmaları, güvenlik açıklarının kapatılmasına yardımcı olabilir. Ayarlar uygulaması üzerinden "Genel" sekmesine giderek "Yazılım Güncelleme" bölümünden güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın.

- Kamu Wi-Fi ağlarını kullanırken dikkatli olun. Özellikle finansal işlemler gibi hassas verileri içeren uygulamalara bağlanırken, güvenilir bir ağ kullanmaya özen gösterin.

- iMessage ve FaceTime ayarlarınızı gözden geçirin ve gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.

- Güçlü parolalar kullanarak hesap güvenliğinin sağlayarak, düzenli aralıklarla parolaları güncelleyin.

- Çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. (2FA)

- Şüpheli veya tanımadığınız kişilerden gelen mesajlara dikkat edin.

- Güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama yüklemekten kaçının.

- Zararlı veya tanımadığını bağlantılara tıklamaktan kaçının.

- Kullanılan uygulamalara verilen izinlerin düzenli olarak kontrol edin. Uygulamaların kamera, mikrofon, fotoğraf gibi hassas verilere erişimlerini sınırlandırın.

- Kablosuz bağlantı özelliklerinin sadece ihtiyaç duyulduğu durumlarda aktifleştirin.

- Konum servislerinin yalnızca gerektiğinde kullanın ve   gereksiz uygulamaların konum servislerine erişimleri kısıtlayın.

- Safari web tarayıcısı uygulamasında kullanıcı adı ve parola bilgilerinin otomatik tamamlanmasını engelleyin.

Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!


İlgili İçerik
Duyurular

Satış Mühendisi Arıyoruz!

Büyüyen organizasyonumuz için Kurumsal Satış Mühendisi pozisyonunda görevlendirilmek üzere, dinamik ve proaktif takım arkadaşları arıyoruz.

selen guvenc Nisan 30

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.