Ön Yargıyı Kırın! #BreakTheBias

Erkan Aytac
Şubat 24, 2022
  • 1958

Bilindiği gibi her yıl 8 Mart'ta dünyanın dört bir yanındaki ülkeler Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor. 8 Mart, kadınların siyasetten ekonomiye birçok alanda başarılarının kutlandığı ve onurlandırıldığı gündür.

International Women’s Days (IWD) bu yılın resmi temasını “Ön Yargıyı Yıkın” olarak belirledi. Kasıtlı veya bilinçsiz olsun, önyargının kadınların ilerlemesini zorlaştırdığını ifade ederek; ön yargıları yıkmak için herkesten kollarını çapraz yaparak fotoğraf çekmelerini ve fotoğraflarını web sitelerine yüklemelerini istiyor. Tüm sosyal medya paylaşımlarında #IWD2022 #BreakTheBias etiketlerini kullanmak önemli.

Dünya Kadınlar Günü’ne markalar açısından bakarsak; amacı ister marka bilinirliğini artırmak ister kurumsal sosyal farkındalıklarını sergilemeye yardımcı olan kampanyalar ile kamuoyundaki imajlarını yükseltmek olsun pazarlamacılar, bugünü markalarının iletişimi için bir fırsat olarak görüyor. Fakat Dünya Kadınlar Günü, cinsiyet eşitliğini amaçladığı için sevgililer günü, kara Cuma gibi diğer günlerden oldukça farklı. Markalar, Dünya Kadınlar Günü'ne iletişimine başlamadan önce kendi şirketlerine, istihdam uygulamalarına ve kadınlarla nasıl ilişki kurduklarını değerlendirmeliler. Bugün için yapılan birçok başarılı iletişimin arkasında aslında markaların kadının rolüne verdiği değer ve önem ortaya çıkıyor. Bir kampanya tasarlarken, amaca gerçekten önem vermeniz zorunludur. Geçmişte birçok kuruluş ve marka, kadınları güçlendirme ve feminizm kisvesi altında çığır açan kampanyalar yaratmaya çalıştı, ancak tüketiciler sahtekarlığı ve kalitesiz fırsatçılığı gördükleri için başarısız oldu. Yeni femvertising olarak da adlandırılan bu tür reklamlar, bir tür sahte feminizmdir ve cinsiyet eşitliği anını duyarsızlaştırır.

Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir kampanyası düzenlerken;
  • IWD’nin kampanyasına katılmanız,
  • Çeşitlilik ve kapsayıcılık girişimlerini teşvik etmeniz
  • Kadınlara hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham vermeniz
  • Kadına yönelik şiddete karşı sesinizi yükseltmeniz
  • Ve tabii onlara özel indirimler ve özel fırsatlar sunmanız önemlidir.

Mobildev olarak, şirketimizdeki ve dünyadaki tüm harika kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.

Son olarak kadınlara olan desteğinizi duyurmak için Outbound Marketing ürünlerimizi kullanabileceğinizi unutmayın!



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.