Sevgililer Günü’nde Tüketicileri Markanıza Aşık Edin!

selen guvenc
Şubat 3, 2023
  • 953

Çoğu işletme sahibi gibiyseniz, sürekli olarak mevcut ve potansiyel müşterilerinizle etkileşim kurmanın yollarını arıyorsunuzdur. İşletmeniz bugünden yararlanan sektörlerle doğrudan ilgili olmasa bile Sevgililer Günü, müşterilerinize ulaşmak için mükemmel bir zamandır. Geçtiğimiz yıl Sevgililer Günü harcamaları 23,9 milyar dolara ulaştı ve bu kaydedilen en yüksek ikinci yıldı. 2023’ te bu miktarın ortalama 25,9 milyar dolar olması bekleniyor.¹ Bu da 14 Şubat'ı, markanızın gözden kaçırmak istemeyeceği bir gün haline getiriyor! Ancak Sevgililer Günü aynı zamanda pazarlamacılar için de öne çıkmanın zor olduğu bir dönem. Yalnızca kişilerin dikkatini çekmek için değil, aynı zamanda 14 Şubat'tan sonra da tekrar gelmelerini sağlamak için doğru yaklaşım ve stratejiyi benimsemek hayati önem taşıyor.

Mevcut Ürünlerinize Tematik Dokunuşlar Yapın

Popüler bir ürün veya hizmetiniz varsa, onu Sevgililer Günü için yeniden konumlandırmayı deneyin. Örneğin, bir hizmetin adını veya bir ürünün rengini Sevgililer Günü temasına uyacak şekilde değiştirebilirsiniz. Bu, teklifinizin sezona "özel" olduğunu hissettirerek, Sevgililer Günü'nde daha fazla talep almanızı sağlayabilir.

Sayfanızda Romantik Bir Görünüm Yaratın

Ana sayfanızdaki görsellerinizi veya logonuzu, Sevgililer Günü temalı küçük dokunuşlar yaparak düzenleyebilirsiniz. Açılır pencereler müşterilerinize, Sevgililer Günü için kampanyanız olduğunu hatırlatmanın harika bir yoludur. Sayfanızdaki bir hatırlatma, ziyaretçileri hızlı bir satın alma işlemi yapmaya teşvik edebilir.

Alışveriş Yapanlara Hediye Fikirleri Sunun

Doğru mesajla, geleneksel olarak Sevgililer Günü ile ilişkilendirilmeyen ürünler bile müşterilerinizin hediye planlarının bir parçası olabilir. Hediye arayışındaki kişilere, ürünlerinize özel bir hediye rehberi ile sevdiklerine ne alacakları konusunda fikirler verebilirsiniz. Bu sayede, potansiyel müşterilerinizin daha iyi bir satın alma kararı vermelerine ve ürünlerinizi harika hediye fikirleri olarak konumlandırmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Karşı Konulamaz İndirimler Yapın

Ürünleriniz veya hizmetlerinizde indirim yapmak için Sevgililer Günü'nden daha iyi bir zaman olamaz! Mağazanız için özel bir indirim sunmayı düşünebilirsiniz. İndirimleri, tüm ürünlerde veya sadece Sevgililer Günü ile yakından ilgili olan ürünlerde uygulayabilirsiniz. Bu stratejiyi eski müşterilere, bir tür sadakat programı olarak kullanabilir veya sosyal ağlarda ve internet üzerinden reklam vererek herkese sunabilirsiniz. Etkileşimi ve satışlarınızı artırmak için müşterilerinize, SMS veya e-posta gibi farklı kanallar aracılığıyla indirim kodları veya kuponlar sunabilirsiniz.

Daha Fazla Avantaj Sunun

Hemen hemen her marka Sevgililer Günü indirimleri sunarken, ücretsiz kargo, hızlı teslimat gibi diğer teşvikler de mağazanızı rakiplerinden farklılaştırabilir. Ne de olsa, ücretsiz gönderim ve hızlı teslimat seçenekleri, çevrimiçi tüketicilerin satın alma kararlarını etkileyen en önemli faktörlerdendir.

Son Dakika Müşterilerini Hedefleyin

Sevgililer Günü harcamalarının %60'ından fazlasının 14'ünden sonraki beş gün içinde gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Bu nedenle son dakika teklifleriniz, ayın başlarında sunulan tekliflerden bile daha başarılı olabilir. Bu dönemde %98’lik açılma oranına sahip SMS’ ten faydalanabilir, ürün ve tekliflerinizi sunduğunuz, aciliyet hissi uyandıran mesajlar gönderebilir (x saat kaldı, son 1 gün vb.) ve kişileri hızlı şekilde satın almaya teşvik edebilirsiniz. Henüz SMS ile pazarlama kanalını kullanmaya başlamadıysanız, hemen aşağıdaki linke tıklayarak başlayabilir, kampanyalarınızı verimli hale getirebilirsiniz.

SMS Marketing Suitehttps://www.mobildev.com/cometomobildev.asp?bid=6

Kaynak:

¹ NRF – Ulusal Perakende Federasyonu

Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!


İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.