Turizm ve Seyahat Pazarlamacılarına Toplu SMS İpuçları

Gozde Mermerci
Eylül 27, 2021
  • 1994

Turizm haftası için, tüm Turizm ve seyahat sektörünü yakından ilgilendiren konular üzerine yoğunlaştığımız yazımız aşağıdadır. Turizm ve seyahat sektörü pandemiden en ağır darbe alan sektörlerden oldular. Krize ilk giren ve muhtemelen en son çıkacak olan sektör turizm. Kısıtlamaların gevşediği şu günlerde bile dünya genelindeki turizm harcamalarının 2023’ten önce normale dönmesi beklenmiyor. Google aramaları, insanların seyahatte kendilerini güven içinde hissetmeleri şartıyla seyahat etmek istediklerini gösteriyor. Her ne kadar turizm sektöründe kriz devam etse de dünya genelinde "nereye seyahat edilir" ve "seyahat edilir mi" soruları için yapılan aramaların sayısı neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Ancak müşterilerin ihtiyaçları, öncelikleri ve beklentileri değişmeye devam ettiği için turizm ve seyahat sektöründe pazarlama profesyonellerinin yalnızca %9'u, kişilerine işletmelerinin bu yeni dönem için tamamen hazır olduğunu duyurabildi.

Mobildev olarak, turizm ve seyahat sektöründeki firmaların, bugünün ve yarının ihtiyaçlarını karşıladığını müşterilerine duyurmasına yardımcı olacak 4 önemli konudan aşağıda bahsettik. Buradaki ipuçlarını toplu SMS, e-posta (SMS marketing, email marketing) gibi bir çok doğrudan pazarlama aracında kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, Toplu SMS pazarlama yaparken uyulması gereken kanun ve yönetmeliklerden de bahsedeceğiz.

Yer odaklı değil insan odaklı seyahat

Google ve Kantar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre seyahat etmek için son günlerdeki en önemli motivasyon kaynaklarından biri arkadaşlarla ve aile üyeleriyle görüşmek. Turizm alanında çalışmalar yürüten akademisyen Fabio Carbone, tüketicilerin artık belirli bir yeri görmekten çok, arkadaşları ve ailelerini görmek için seyahat ettiklerini destekliyor.

Uzaklaşmak

"Uzaklaşmak" ise seyahat motivasyonunu artıran, dikkat edilmesi gereken etkenlerden bir diğeri. Seyahat açısından kısır bir dönemin ardından insanlar artık gündelik hayattan uzaklaşmanın yollarını arıyor. Sürekli değişen kısıtlama koşulları ve uzun mesafe yolculuklar konusunda devam eden kararsızlık nedeniyle seyahat markaları, insanların sıfırlama düğmesine basmasına ve hayattaki basit zevkleri tatmasına nasıl yardımcı olabileceklerini göstermek için yeni fırsatlar bulmakta zorlanıyor. Seyahat kısıtlamaları dünya genelinde devam ederken pek çok insan kendi evlerine daha yakın kaçış noktaları arıyor. Bu durumun yakın bir gelecekte değişmesi olası görünmüyor. Yurt içinde seyahat etme eğilimi özellikle Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık' ta devam ediyor. Olumlu tarafından bakarsak seyahatler sadece yurtiçi ağırlıklı olsa da bu durum pek çok turist destinasyonunun varlığını sürdürmesine yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum, kısa ve orta vadede normalleşme için önemli bir itici kuvvet olmayı sürdürecek.

Firmanız yurt içi seyahat eden kullanıcılarla bağlantı kurmak için neler yapabilir?

Türkiye'de “bungalov” kelimesi aramaları %200’ün üzerinde artış gösterdi. Ayrıca "kamp yerleri" konusundaki ilgi iki kattan daha fazla arttı. Firmanız bu aramalardaki hizmetleri sunuyorsa, tüm farklılaştırıcı özelliklerinizi, kişilerin işletmenizde keyifli vakit geçireceğini, hijyenik olduğunuzu ve pandemi kurallarına uyduğunuzu, özellikle kişilerin aradığı bu kelimeleri SMS içeriklerinizin içine yerleştirerek yeni müşteriler edinebilirsiniz. Bununla birlikte yine SMS içeriklerinize zenginleştirilebilir landing page’ler (açılış sayfaları) yerleştirerek, ürün veya hizmetiniz hakkında detaylı hijyen görselleri, videolar ekleyebilir, böylece kişilerin merak ettiği detayları şeffaf bir şekilde görmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda firmanıza özel bilgiler içeren bu mesaj içeriklerini kişilerinize kişiselleştirilmiş link olarak iletebilir, şifre ile koruma altına alabilir, erişim kısıtlaması koyabilirsiniz. Yine zenginleştirilmiş SMS içeriklerinizde kişilerinize dönemsel kampanyalar yaptığınızı duyurabilirsiniz. Bu sayede onların dikkatini firmanızın üstüne çekebilir, mesaj içeriğinizi arkadaşları ile paylaşmalarını sağlayabilir, tercih sebebi olabilirsiniz. Google araştırmalarına göre, seyahat ve turizm pazarlamacılarının %42'si bu trendleşen yükselişin devam edeceğini düşündüğü için, bu durum, gelecekte seyahat edecek insanlar için daha önemli bir odak noktası haline gelebilir.

Kampanyalarınızı SMS ile Duyurmak İçin İYS’ye Dikkat!

Kişilerinize kampanyalarınızı duyurabilmek içinde İYS’ye (İleti Yönetim Sistemi) aktarmayı unutmayın. İYS hakkında detaylı bilgi almak için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. www.mobildev.com/iys

Toplu SMS pazarlama hakkında daha detaylı bilgi almak için rehber yazımız: www.mobildev.com/toplu-sms



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.