URL Avcılığı: Proaktif Siber Güvenlik

selen guvenc
Ocak 8, 2024
  • 326

BT yöneticileri, şirketlerinin e-posta verilerindeki tehditleri belirlemek ve değerlendirmek için daha proaktif yollar arıyor. Siber tehdit girişimlerine ilişkin ayrıntılar istiyorlar, analiz istiyorlar ve filtrelerin bu materyali yakalamasını beklemek istemiyorlar. Kötü amaçlı bağlantıları bulmak için araçlarını e-posta veri ağına genişletebilmek istiyorlar.

URL avcılığı bunu başarabilir. URL arama araçları, e-posta verileri arasında arama yapabilir ve potansiyel olarak kötü amaçlı bağlantılar hakkında bilgi toplayabilir, böylece BT ekiplerine aktif tehditleri daha kesin ve hızlı bir şekilde azaltmak için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlayabilir. Aslında karmaşık bir URL arama aracı, bir ağda tıklanan her bağlantıyı tanımlayabilir. Böyle bir yetenek, bir BT yöneticisi bilinen belirli virüsleri kontrol etmek istediğinde kullanışlı olur.

E-posta Güvenliğinde URL Avcılığı, Tanımlı

Bazen tehdit avcılığı olarak da bilinen URL avcılığı, bir e-posta sunucusunda bulunan ve genellikle ağa kimlik avı girişimi veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış mesaj aracılığıyla giren, potansiyel olarak kötü amaçlı bağlantıların aranması ve araştırılmasına yönelik proaktif bir uygulamadır. Bu süreç, bir kuruluşun pasif siber güvenlik filtrelerini aşacak kadar gizli olan, tehlikeli e-postaların yerini tespit edebilir. Ne yazık ki, bilgisayar korsanları yöntemlerini geliştirip daha iyi yapay zeka tabanlı araçlar elde ettikçe bu durum daha sık yaşanıyor.

Hiçbir çözüm yüzde 100 mükemmel değildir, ancak geleneksel SEG (güvenlik e-posta ağ geçidi) tabanlı çözümler genellikle bilinen tehlikeli IP adreslerinin beyaz listeye alınmasına ve kara listeye alınmasına dayanır ve bu nedenle, ikna edici mesajın kendisinin bulunduğu gelişmiş, yapay zeka tarafından oluşturulan kimlik avı girişimlerine karşı daha az etkilidir. Kurbanları kötü niyetli bağlantılara tıklamaya yönlendiren şey budur.

Bu URL'ler genellikle, oturum açma adı ve parola bilgilerini isteyen, tanınabilir bir satıcıyı veya finansal kurumu taklit eden akıllı bir sahtekar siteye yönlendirir. Bağlantılar aynı zamanda kurbanların e-posta hesapları için kimlik bilgileri sağlamasına da yol açarak bu hesapların saldırıya uğramasına neden olabilir. Siber suçlular, banka havalesi talep etmek, finansal hesaplara erişmek veya ek çalışanlar hakkında kişisel kimlik bilgileri toplamak için yetkili bir e-posta hesabını kullanabildikleri için bu faaliyet için genellikle üst düzey yöneticileri hedef alır. Buna BEC veya Ticari E-posta İhlali adı veriliyor ve işyerinde yaygınlığı artıyor. Mayıs 2023 tarihli Microsoft Cyber Signals raporuna göre BEC saldırıları son dört yılda yüzde 38 arttı .

Yalnızca sınırlı sayıda siber güvenlik çözümü, tehlikeli materyallerin kökünü kazıyabilen bir arama motoru gibi çalışan URL avcılığını içerir. BT yöneticileri bu araçları tamamlayıcı bir strateji olarak proaktif olarak kullanabilir veya bir iş ağında bilinen bir tehdidin tetiklendiğinden şüphelenildiğinde aracı tepkisel olarak uygulayabilir. Örneğin, bir çalışan ev bilgisayarındaki bir kimlik avı planının kurbanı olursa, BT ekibi aynı kötü amaçlı URL'nin ofisteki e-posta sunucusunda ziyaret edilip edilmediğini ve ağdaki diğer kişilerin bu suçu işleyen e-postayı alıp tıklamadığını kontrol edebilir. bağlantı. Veya yöneticiler, belirli bir sektörde ortaya çıkan belirli bağlantı tabanlı kötü amaçlı yazılımlardan haberdar olursa, kendi sistemlerinde hangi kullanıcıların rahatsız edici URL'yi ziyaret ettiğini belirleyebilirler.

Analitik Düzeltmeye Nasıl Bilgi Sağlayabilir?

Bir URL avlama aracı yalnızca yöneticinin bu zararlı etkinliği keşfetme becerisini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda yöneticilere sahte sayfanın barındırıldığı IP adresi gibi saldırının kapsamını ve ayrıntılarını belirlemeye yardımcı olacak istihbarat da sağlayabilir. Gelişmiş bir URL arama mekanizması, e-posta içeriğini inceleme için yöneticiye sunmak, hem bağlantıyı hem de gönderenin IP adreslerini gelecekte kara listeye almak ve/veya mesajı alıcının gelen kutusundan silmek gibi gelişmiş otomatik işlevleri gerçekleştirebilir. Bu koşulların ayrıntılı analizi, BT ekiplerine mevcut bir tehdit ortaya çıktığında hedefe yönelik bir risk azaltma planı tasarlama yetkisi verebilir.

Proaktif Bağlantı Avcılığı Güvenlik Sonuçlarını Artıracak

URL avlama stratejisi, ekranların ve filtrelerin şüpheli materyalleri yakalamasını beklemek yerine, BT ekibine bir tehdidi tanımlamak, hasarı değerlendirmek ve riskleri azaltmak için uygun eylemi gerçekleştirmek için gerekli öngörüleri proaktif bir şekilde sağlar. Çok katmanlı bir güvenlik yığınında kullanıldığında URL avcılığı, bir şirketin yetkisiz erişim veya e-posta hesabının ele geçirilmesi nedeniyle oluşan zararları daha iyi engellemesine olanak tanır. Bilgisayar korsanlarının stratejilerinin sürekli hızlandığı bir güvenlik ortamında, çok az işletmenin arkanıza yaslanıp bekleme lüksü var.


Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!


İlgili İçerik
Duyurular

Satış Mühendisi Arıyoruz!

Büyüyen organizasyonumuz için Kurumsal Satış Mühendisi pozisyonunda görevlendirilmek üzere, dinamik ve proaktif takım arkadaşları arıyoruz.

selen guvenc Nisan 30

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.