Veri Koruma ve Kurtarma İş Sürekliliği Planlamanızın Bir Parçası Olmalı

selen guvenc
Kasım 2, 2022
  • 1982

Dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine kadar bilgi teknolojisi, modern iş operasyonlarının ayrılmaz bir parçasıdır. Pek çok işletme, bilgi teknolojileri çöktüğünde faaliyet göstermeyi imkansız olmasa da zor bulurdu. Bu nedenle, bir iş sürekliliği planının başarılı olması için, veri koruma ve veri kurtarma için ayrıntılı süreçleri içeren bir BT felaket planı içermesi gerekir.

Veri koruma, önemli bilgilerdeki yolsuzluk veya kayıptan koruma sürecidir. Veri kurtarma, kaybolan, yanlışlıkla silinen, bozulan veya erişilemez hale getirilen verilerin geri getirilmesi işlemidir. İş sürekliliği planınız her ikisini de kapsamalıdır. Bir sabit disk veya sunucu, bir işletmenin fiziksel envanteriyle karşılaştırıldığında küçük bir şey gibi görünebilir, ancak bir işletmenin BT altyapısı hasar gördüğünde, ekonomik kayıplar hızla artar.

Veri kaybının çoğu işletme için büyük bir risk oluşturduğunu anlamak önemlidir. Verilerinize parasal bir değer koyamasanız bile, kaybetmeniz günlük işlemleriniz üzerinde önemli ve kalıcı olumsuz etkiler yaratacaktır. 

Verilerinizin değerini tam olarak anlamak için, müşterilerle etkileşim kurmak, siparişleri yerine getirmek, çalışan kayıtlarını güncellemek, finansal raporlar üretmek, şirket operasyonlarını ölçmek vb. imkânsız hale gelirse şirketinizin ne kadar zarar göreceğini düşünün.

Veri kaybı hatta kısmi veri kaybı, bir rahatsızlıktan daha fazlasıdır. Maliyetli kesinti süreleri, uyumluluk ihlalleri, gelir kaybı, itibar kaybı ve daha fazlasıyla karşı karşıya kalırsınız.

EMC Corporation'ın küresel BT araştırmasına göre veri kaybı ve kesinti, işletmelere yılda 1,7 trilyon dolara mal oluyor. Veri kaybı, işinizin başarısı için ciddi bir tehdittir ve bu şekilde ele alınmalıdır.

Çoğu insan veri kaybını duyduğunda, genellikle kötü niyetli saldırıları veya planlanmamış acil durumları düşünür. Elektrik kesintileri, doğal afetler ve ekipman arızaları bir miktar veri kaybına yol açsa da, bu örnekler vakaların yalnızca küçük bir yüzdesini oluşturuyor.

Gerçekte, çoğu veri kaybı aslında insan hatasının sonucudur ve düşündüğünüzden çok daha yaygındır. EMC Corporation tarafından yapılan küresel bir BT araştırmasına göre , işletmelerin %64'ü son 12 ayda veri kaybı veya kesinti yaşadı.



İlgili İçerik
Duyurular

Influencer Marketing Nereye Gidiyor?

Sezonun yirmi beşinci etkinliği olan, “Influencer Marketing Nereye Gidiyor?” konulu webinarımız, 4 Ekim Cuma Günü gerçekleşecek.

selen guvenc Eylül 27

"Mobildev İş Ortakları ile Dijital Dönüşüm" Webinar Serimiz Başlıyor!

Mobildev olarak, her ay farklı sektörlerden iş ortaklarımızla birlikte dijital dönüşümü, getirdiği avantajları ve başarı stratejilerini paylaşacağımız “Mobildev İş Ortakları ile Dijital Dönüşüm” webinar serimize başlıyoruz!

selen guvenc Eylül 23

SaaS Uygulamalarınızı Koruma – Bir Güvenlik Kılavuzu

Kuruluşlar işlerini yürütmek için teknolojiye ve verilere büyük ölçüde bağımlıdır. Hibrit ve uzaktan çalışmaya yakın zamandaki geçiş, şirketleri bulut teknolojilerine ve SaaS uygulamalarına daha da bağımlı hale getirdi.

selen guvenc Eylül 13

Hibrit İş Yeri Güvenlik Açıkları: Çevrimiçi Güvenliği Artırmanın Yolları

Hibrit iş yerleri, geleneksel ofis ortamına göre daha geniş bir saldırı yüzeyi sunuyor, bu da siber tehditlerin artmasına ve güvenlik açıklarının derinleşmesine neden oluyor.

selen guvenc Eylül 13

SLA'dan XLA'ya Geçiş: Müşteri Deneyimi Odaklı Yeni Dönem

Teknolojinin hızla geliştiği ve dijital dönüşümün her alanda etkisini gösterdiği günümüzde, işletmelerin sundukları hizmetlerin kalitesi ve müşteri memnuniyeti her zamankinden daha önemli hale gelmiştir.

selen guvenc Eylül 13

API Güvenliği: Tehditler ve En İyi 10 Önlem

Günümüzde uygulamalar, cihazlar ve sistemler arasında veri paylaşımını ve iş birliğini sağlayan API'ler (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzleri) dijital dünyanın merkezinde yer alıyor ve kritik unsurlar haline geldiler.

selen guvenc Eylül 13

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.