Veri Koruma ve Kurtarma İş Sürekliliği Planlamanızın Bir Parçası Olmalı
- 1982
Dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine kadar bilgi teknolojisi, modern iş operasyonlarının ayrılmaz bir parçasıdır. Pek çok işletme, bilgi teknolojileri çöktüğünde faaliyet göstermeyi imkansız olmasa da zor bulurdu. Bu nedenle, bir iş sürekliliği planının başarılı olması için, veri koruma ve veri kurtarma için ayrıntılı süreçleri içeren bir BT felaket planı içermesi gerekir.
Veri koruma, önemli bilgilerdeki yolsuzluk veya kayıptan koruma sürecidir. Veri kurtarma, kaybolan, yanlışlıkla silinen, bozulan veya erişilemez hale getirilen verilerin geri getirilmesi işlemidir. İş sürekliliği planınız her ikisini de kapsamalıdır. Bir sabit disk veya sunucu, bir işletmenin fiziksel envanteriyle karşılaştırıldığında küçük bir şey gibi görünebilir, ancak bir işletmenin BT altyapısı hasar gördüğünde, ekonomik kayıplar hızla artar.
Veri kaybının çoğu işletme için büyük bir risk oluşturduğunu anlamak önemlidir. Verilerinize parasal bir değer koyamasanız bile, kaybetmeniz günlük işlemleriniz üzerinde önemli ve kalıcı olumsuz etkiler yaratacaktır.
Verilerinizin değerini tam olarak anlamak için, müşterilerle etkileşim kurmak, siparişleri yerine getirmek, çalışan kayıtlarını güncellemek, finansal raporlar üretmek, şirket operasyonlarını ölçmek vb. imkânsız hale gelirse şirketinizin ne kadar zarar göreceğini düşünün.
Veri kaybı hatta kısmi veri kaybı, bir rahatsızlıktan daha fazlasıdır. Maliyetli kesinti süreleri, uyumluluk ihlalleri, gelir kaybı, itibar kaybı ve daha fazlasıyla karşı karşıya kalırsınız.
EMC Corporation'ın küresel BT araştırmasına göre veri kaybı ve kesinti, işletmelere yılda 1,7 trilyon dolara mal oluyor. Veri kaybı, işinizin başarısı için ciddi bir tehdittir ve bu şekilde ele alınmalıdır.
Çoğu insan veri kaybını duyduğunda, genellikle kötü niyetli saldırıları veya planlanmamış acil durumları düşünür. Elektrik kesintileri, doğal afetler ve ekipman arızaları bir miktar veri kaybına yol açsa da, bu örnekler vakaların yalnızca küçük bir yüzdesini oluşturuyor.
Gerçekte, çoğu veri kaybı aslında insan hatasının sonucudur ve düşündüğünüzden çok daha yaygındır. EMC Corporation tarafından yapılan küresel bir BT araştırmasına göre , işletmelerin %64'ü son 12 ayda veri kaybı veya kesinti yaşadı.