Google, 2022'de Google Play'den Gelen 1,4 Milyon Kötü Uygulamayı Engelledi!

selen guvenc
Mayıs 8, 2023
  • 1823

Google, sıkılaştırılmış güvenlik özelliklerinin, 2022'de 1,4 milyondan fazla kötü uygulamanın Google Play mağazasında yayınlanmasını engellemesine yardımcı olduğunu söylüyor.

İnternet devi, makine öğrenimi ve iyileştirilmiş bir uygulama inceleme süreci ile birleştirilen gelişmiş politikaların, uygulama mağazasının politikalarını ihlal eden kötü uygulamaları otomatik olarak engellemesine yardımcı olduğunu söylüyor.

Google, son üç yılda, geliştirici eğitimiyle birlikte daha sıkı Android korumaları ve politikalarının, 500.000'den fazla uygulamanın gereksiz hassas izinlere erişiminin engellenmesiyle sonuçlandığını söylüyor.

İnternet devinin dolandırıcılıkla mücadele çabalarının bir parçası olarak geçen yıl yaklaşık 173.000 geliştirici hesabı Google Play'den yasaklandı.

Google, "Yeni geliştiricilerin telefon, e-posta ve diğer kimlik doğrulama yöntemleriyle Play ekosistemine katılma çıtasını yükselttik, bu da ihlale neden olan uygulamaları yayınlamak için kullanılan hesapların azalmasına katkıda bulundu" diyor.

Google, Uygulama Güvenliği İyileştirmeleri programı aracılığıyla Android geliştiricilerinin yaklaşık 300.000 uygulamadaki kabaca 500.000 zayıflığı çözmesine yardımcı oldu.

Şirket, geliştiricilerin güvenli ve güvenilir SDK'lar seçmesine yardımcı olmak için 2022'de Google Play SDK Dizini'ni kullanıma sundu ve ürünlerini iyileştirmek ve mevcut Google Play ve Android politikalarıyla daha uyumlu hale getirmek için SDK sağlayıcılarıyla çalışmaya devam ediyor.

Google Play'de hileli ve kötü amaçlı reklamlarla daha iyi mücadele etmek için internet devi, beklenmedik tam ekran geçiş reklamlarını engellemek de dahil olmak üzere geliştiricilere yönelik reklam politikasını güncelledi.

Geçen yıl Google, kullanıcılara uygulamaların verilerini nasıl topladığı, koruduğu ve paylaştığı konusunda daha fazla netlik sağlamak için Play Store'da bir "Veri güvenliği bölümü" de tanıttı.

Yine geçen yıl McAfee ve Trend Micro, paylaşılan zeka ve koordineli tespit yoluyla uygulama tabanlı kötü amaçlı yazılım riskini azaltmayı amaçlayan ESET, Google, Lookout ve Zimperium'u içeren App Defence Alliance'a katıldı.


Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!


İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.