İzin Formunu Optimize Etmek İçin Öneriler

Mart 1, 2017

Kişilerinize göndereceğiniz her türlü mesaj için, onlardan izin almanız gerekir. Onlardan izin talep ettiğinizde, kaç kişinin e- posta ve GSM numaralarından oluşan listenize kaydolduğu markanız açısından hayati önem taşır. Seslendiğiniz kişilere ne kadar iyi bir izin formu sunarsanız, onları izinlerini almak için o kadar kolay ikna edersiniz.


Markanıza Yönelik Bir Farkındalık Yaratın!

Kurum Kimliğinizi Kayıt Formunuza Taşıyın!

İzin formunuzda mutlaka logonuzu kullanın. İzin talep ettiğiniz kişilerin formunuza güven duymasını sağlayın.


Web Sitenizle Uyumlu Bir Form Oluşturun!

İzin formunuzun görünümü ile web sitenizin tasarımı arasında tutarlılık olsun. İzin formunuzun görünümü, kişilerinize kendilerini web sitenizde dolaşıyor gibi hissettirsin.


Görsellere Yer Verin!

İzin formunuza markanızı hatırlatacak çeşitli görseller ekleyin.


Formunuz Önizleme Özelliği Taşısın!

İzin formunuza ön izleme özelliği ekleyin. Böylece, kişilerinize formda doldurdukları bilgileri kontrol etme şansı tanıyın.


Kişilerinize Seçenekler Sunun!

Gönderim Sıklığı Konusunda, Sizi Kişileriniz Yönlendirsin!

İzin formunuzda seslendiğiniz kişiye, ne tür bir gönderim sıklığını kabul ettiğini sorun.
• Bu bülteni o kişiye haftada bir mi, yoksa her gün mü göndereceksiniz?


Seslendiğiniz Kişilerin İlgi Alanlarından Haberdar Olun!

Kişilerinizin ilgi alanlarını öğrenin ve o ilgi alanları dâhilinde gönderim yapın. Bahçesi olmayan bir kişiye bahçe ürünleri göndermeniz doğru olmaz. Kişilerinize ilgi alanlarına yönelik gönderimler yapın ki, onlardan alacağınız geri dönüşlerin oranı artsın.


İzin Formunuzda Demografik Bilgilere Yer Verin!

Listenizdeki kişilerinizi segmentlere ayırmak ve kişiselleştirilebilir mesajlar üretmek için, izin formunuz aracılığı ile kişilerinizin demografik bilgilerini (cinsiyet, yaş, lokasyon gibi) öğrenin.


Beklentileri Belirleyin!

Sunacaklarınızın Çerçevesini Çizin!

İzin formu aracılığı ile kişilerinize gönderimin tipine dair net bir çerçeve çizin.
• Bu gönderimi promosyon amacıyla mı, bilgilendirme amacıyla mı yapacaksınız?


Potansiyel Kişilerinizi Kendinize Çekin!

Potansiyel kişilerinizi listenize dâhil olmaya sıra dışı mesajlarla davet ederek onları şaşırtın ve farkınızı ortaya koyun.


Geçersiz Adresler İçin Kişilerinizi Uyarın!

Kişilerinizin listenize dâhil olmak için izin formuna yazdıkları e-posta adreslerinin ve GSM numaralarının yazım hatalarını mutlaka kontrol edin ve e-posta adreslerini doğrulayın.


Katılımı Onaylayın!

Kişilerinizin ister tek seferde(COI), ister çifte onay yöntemi(DOI) ile listenize katılımını sağlayabilirsiniz. Tek seferde onay yönteminde, kişilerinizin web sitenizdeki izin formunu doldurmaları onay için yeterli olacaktır. Oysa çifte onay yönteminde, kişileriniz izin formunu doldurduktan sonra bilgileri tarafınızdan doğrulanacak ve sonrasında listeye katılımları onaylanacaktır. Tek seferde onay yöntemi ile kişi listesine üye olmak çok daha kolaydır. Ancak, ikinci kez doğrulama yapılmadığı için hatalı iletişim adresleri ile karşılaşabilirsiniz.


İzin Formunuzu CRM İle Senkronize Edin!

Var olan kişi listenizle, izin formları aracılığı ile oluşturduğunuz yeni kişi listenizi birlikte kullanın.



Başvuruda Bulunmanı Bekliyoruz!


İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.