Markanız Black Friday’deki İndirim Savaşına Hazır mı?

Gozde Mermerci
Kasım 23, 2021
  • 3617

Black Friday tarihi yaklaşırken müşterilerinizi, kampanyalarınızdan dijital yollarla, önceden haberdar ederek alışveriş için hazır olmalarını ve sizi tercih etmelerini sağlayın. Bilimsel iç görülere göre, 2021 yılında dijitalde geçirilen süre, satın alma ve ürün keşfi oranları  2020 seviyesinin de üzerine çıktı.

Müşterilerinize, Mobildev Outbound Servisleri (SMS Marketing Suite, E-Mail Marketing Suite, Hedefli Mesaj, Anında Cevap, SML) ile kampanyalarınızı duyururken, aşağıdaki ipuçlarından yararlanarak, yılın en büyük indirim dönemini firmanız için avantaja çevirin. Unutmayın ki Black Friday bir indirim savaşı değil, bir pazarlama savaşıdır.

1- Yaratıcı İçerikler Üretin:

Black Friday döneminde firmaların geleneksel ya da online kanallarda yaptığı reklamlar, Black Friday ile ilgili arama trafiğini artırıyor. Black Friday ile ilgili anahtar kelimelerin kullanıldığı içerikler üretmeniz bu trafikten faydalanmanızı sağlar. Aynı zamanda bu dönemde tüketicilerin satın alma motivasyonu yüksek ve algıları da indirim odaklıdır. Trafikten en iyi şekilde yararlanabilmeniz için Google Trends, anahtar kelime planlayıcı gibi ücretsiz araçları kullanarak; arama hacmi ve dönüşüm oranı yüksek yeni anahtar kelimeleri keşfedebilirsiniz.

2- Erken Davranın:

Bu yıl perakendeciler müşterileri ile iletişime başlarken erken davranmaktan korkmamalı. Tüketicilerin Black Friday ile ilgili alışveriş eğilimleri birkaç hafta öncesinde başlıyor. yani müşteriler alınacaklar listesini bu dönemde oluşturmaya başlıyor. Bu durum perakendecilere hem müşteri portföyünü artırmak hem de müşterilerin karar listesine girmek için fırsat yaratıyor.

3- Web Sitenizi Test Edin:

Black Friday ile beraber, onlineda ürün araştırma ve satın alma rakamları normal dönemlere göre çok daha fazla olacaktır. Web sitenizin bu yüksek trafik ve işlem hacmine hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Müşterilerin web siteniz üzerinde alacağı bir hata ya da yanlış yönlendirme satın alma tercihlerini değiştirmesine sebep olacaktır. Web sitenizi test ederken önceki yılların verilerini ve ücretsiz Google PageSpeed Insight’ı kullanabilirsiniz. Online olarak başarılı bir kampanya dönemi geçirmek için mutlaka web sitenizin sorunlarını tespit edin ve giderin.

4- Mobil Cihazlara Yönelik Fırsatlar Sunun:

2020 yılında Black Friday döneminde doğrudan satışların %56'sından fazlası mobil cihazlar üzerinden yapıldı. Araştırmacılar bu istatistiğin yıldan yıla artacağını tahmin ediyor. Bu alışveriş trendinden yararlanmak için mobil cihazlar üzerinden Black Friday'de sitenizi ziyaret eden müşterilerinize ekstra indirim ve sadakat programı fırsatları sunarak bu alışveriş trendinden yararlanın.

5- Alışveriş Listesi Oluşturmaya Teşvik Edin:

Müşterilerinizi kampanya dönemlerinde erkenden haberdar ederek sunduğunuz ürünler içerisinden beğendiklerini favori listelerine eklemeye ve alışveriş listesi oluşturmaya teşvik edin. Bu sayede hem kampanyalarınızı planlarken bu listeleri dikkate alarak daha satış odaklı davranabilir ve müşterilerinizi indirimlerinizden anında haberdar ederek hızlıca satın almalarını sağlayabilirsiniz.

6- Black Friday’in Daha Uzun Sürmesini Sağlayın:

Black Friday sadece bir gün fakat markaların çoğu bu dönemi yaklaşık bir haftalık bir süreye yaymaktalar. Black Friday gününde yaşanan aşırı yoğunluk, uzun teslim süreli, eksik stok gibi sorunları aza indirmek ve müşterilerinize karar verme süresi tanımak için kampanyalarınızı yaklaşık bir hafta öncesinden duyurmaya başlayabilirsiniz. Ancak yine de Black Friday kampanya döneminde pazarlama içeriklerinizle kişileriniz üzerinde aciliyeti ve sınırlı stok algısını tetiklediğinizden emin olun.

7- Önermeye Devam Edin:

Black Friday döneminde iletişim listenize kayıt olan kişilere sonrasında ürün önermeye devam edin. Black Friday ziyaretçilerinden bazıları, ya yeni yıl döneminde, ya da belki sevgililer günü döneminde tekrar müşteri olma potansiyeline sahiptir. Bu yüzden yeni gelen kişileri özellikle ilgi alanlarına göre kategorize ederek, belirli aralıklarla beğenecekleri ürün önerilerini sunmak onları kazanmak için harika bir fırsattır.

Yılın bu büyük alışveriş dönemini kaçırmamak için bir an önce harekete geçin Binlerce kişiye dakikalar içinde ulaşmanızı sağlayacak Mobildev Outbound servislerinden yararlanın.

SMS Marketing Suite: https://www.mobildev.com/sms-marketing-suite

E-mail Marketing Suite: https://www.mobildev.com/e-mail-marketing-suite



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.