Mobil Tehditlerin KOBİ'ler Üzerindeki Etkisi: Şirketinizi Güçlendirmenin 10 Basit Yolu

selen guvenc
Nisan 5, 2023
  • 2358

Hibrit ve uzaktan çalışma dünyamızdaki değişim ve mobil cihaz kullanımındaki artış, güvenlik açıklarını genişleten daha fazla konum ve cihazla daha büyük bir saldırı yüzeyi sağlıyor. Ne tür bir işletme olursanız olun (ister şehir çapında bir pizzacı zinciri, ister yerel kuaför ve güzellik salonu ve spa) siber güvenlik konularını her açıdan ele almaya hazırlıklı olmalısınız. Mobil cihazlar, çok çeşitli saldırılar için bir giriş noktası sağlar; kötü aktörler, kullanıcıları ve bilgileri istismar etmek ve manipüle etmek için giderek daha fazla yenilikçi yollar bulur - potansiyel olarak verileri açığa çıkarır ve operasyonları kesintiye uğratır.

2022 Verizon Mobil Güvenlik Endeksi'ne (MSI) göre, yaygın mobil kullanım ve mobil ve IoT cihazlarındaki artış, veri veya sistem kapalı kalma sürelerinde %22'lik bir artışla sonuçlandı. Ek olarak, yanıt verenlerin %52'si "işi bitirmek" için mobil cihazların güvenliğini feda ettiklerini söyledi. Perakendede, 10 işletmeden neredeyse dokuzu, bir mobil güvenlik ihlalinin marka veya müşteri sadakati üzerinde kalıcı bir etkisi olabileceğinden endişe ediyor ve yanıt verenlerin %41'i mobilin göz korkutucu bir güvenlik sorunu oluşturduğunu söylüyor.

En Küçük Şirketler İçin En Büyük Tehditler: Ne Kadar Çok Biliyorsanız

Mobil (ve bağlı olmayan) olmak birçok avantaj sunarken, KOBİ'lerin yine de farkında olması, tetikte olması ve savunmalarını yüksek tutması gerekir.

  • Tıklamadan önce düşünün (Phishing ve mobil cihazlar) 
  • 2021'de kuruluşların %83'ünün, önceki yıl %46'ya kıyasla başarılı bir e-posta tabanlı kimlik avı saldırısı yaşadığını biliyor muydunuz? Saldırganlar, kimlik avı saldırılarını daha başarılı hale getirmek için her türlü fırsatı değerlendirecektir. Mobil cihazlardaki uygulamaların tasarımı, istemeden de olsa kimlik avının tespit edilmesini zorlaştırabilir ve saldırganların insanların normal savunmasını aşmasına yardımcı olabilir. Kötü bir bağlantıyı tıklatarak, kimlik bilgilerini sağlayarak veya banka havalesi gerçekleştirerek çalışanlarınızın hazırlanmasına yardımcı olun.

  • Sadece hayır deyin (Uygulamalara ve Erişime)
  • Uygulamaların sayısı, özellikle web tabanlı olanlar, artmaya devam ediyor. Kötü amaçlı yazılım önemli bir sorun olmaya devam ediyor, ancak günlük uygulamalar bile bir tehdit olabilir. Uygulamalara kamera, mikrofon, fotoğraflar, konum verileri ve diğer veri ve cihaz işlevlerine erişim vermek önemli bir güvenlik riski oluşturabilir. Kullanıcılar, ihtiyaç duymadıkları izinleri isteyen uygulamalar konusunda dikkatli olmalıdır.

  • Garip kampanyalara (kötü amaçlı yazılım) dikkat edin
  • 2022 Verizon Veri İhlali Araştırmaları Raporu, ihlal vakalarının %30'undan fazlasının bir tür kötü amaçlı yazılım içerdiğini tespit etti. Saldırganlar, özellikle mobil cihazları hedefleyen kimlik avı kampanyaları tasarlar ve özellikle mobil cihazlar için de kötü amaçlı yazılım oluştururlar.

  • Fidye yazılımı
  • Uzak ortam, fidye yazılımı için hazırlanmıştır. Kuruluşlar uzaktan veya hibrit çalışmayı desteklemeye devam ettikçe, bir zamanlar kendi çevrelerinde sahip oldukları görünürlük ve kontrole artık sahip değiller. Aslında, yakın tarihli bir Küçük İşletme Durumu Raporuna göre, küçük ve orta ölçekli işletme karar vericilerinin çoğu, virüsleri (%55) ve kötü amaçlı yazılımları ve fidye yazılımlarını (%54) önceki yıllara göre en endişe verici ve riskli olarak değerlendiriyor. Geleneksel çevrenin dışındaki ağlarda yönetilmeyen ve kişisel cihazlara sahip olmak, güvenlik ekiplerinin sahip olduğu görünürlüğü ve kontrolü büyük ölçüde azaltır.

  • Cihazlar ve şeyler
  • Daha fazla cihazla, kayıp veya kayıp cihaz tehlikesi artar. Ancak artan sadece cihazların sayısı değil, çeşitliliği de artıyor. Bugün çalışanların kullandığı akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, hibritler, giyilebilir cihazlar ve sonsuz sayıda bağlı cihaz var.

  • Ağlar ve bulut
  • Güvenli olmayan ağlar, mobil cihaz güvenliği için ciddi bir tehdit olmaya devam ediyor. Saldırganlar, ortadaki adam (MitM) saldırıları yoluyla trafiği kesebilir veya çalışanları hileli Wi-Fi etkin noktalarını veya erişim noktalarını kullanmaya çekebilir.

    Karmaşık Bir Dünyada Veri Güvenliğine Öncelik Vermenin 10 Basit Yolu

    Tüketicilerle alakalı kalmak için mobil kullanımın gerekli olduğu düşünüldüğünde, başta KOBİ'ler olmak üzere her büyüklükteki şirketin siber güvenlik politikalarını ikiye katlaması için iyi bir zaman. Veri güvenliğinin karmaşık olması gerekmez.

    Verilerini ve anahtar sistemlerini daha iyi koruyabilecekleri 10 basit yolu burada bulabilirsiniz:

    1. Çalışanların, işletim sistemlerini ve uygulamaları tüm cihazlarda güncel tutmanın önemini anladığından emin olun.
    2. Çalışanların ne arayacaklarını bilmeleri için siber güvenlik farkındalık eğitimine öncelik verin. (Eğitim, günlük dolandırıcılıkları taklit etmek için gerçek dünya saldırı simülasyonlarını içermelidir.)
    3. Kötü amaçlı yazılımdan koruma işlevini tüm cihazlara dağıtın.
    4. Şirket tarafından kontrol edilmeyen kaynaklara ve cihazlara çalışanların erişimini kısıtlamayı düşünün.
    5. Parola değişikliklerini zorlayın.
    6. Tam e-posta adreslerinin ve URL'lerin görüntülenmesine izin vermek için mobil cihazları ayarlayın.
    7. Hesap bilgilerindeki değişiklik isteklerini doğrulamak için kontroller uygulayın — bu, değişiklikler yapılmadan önce bir onay mesajı göndermek kadar basit olabilir.
    8. Sorumlulukları sade bir dille açıkça listeleyen ayrıntılı bir Kendi Cihazını Getir (BYOD) politikası geliştirin.
    9. Yedeklerinizi sık sık doğrulayın; acil bir durum, bir sorun olduğunu öğrenmek için kötü bir zamandır.
    10. Uç nokta algılama ve müdahaleyi (EDR) tanıtmayı düşünün; bu, tehdit koruması sağlamak için davranışa dayalı analizi kullanır ve değerli bilgiler sağlayabilir.
    11. Unutmayın, eğitim, önleyici bakım ve uygun bir politika ve çözüm, hem işletmenizi hem de müşterilerinizin kritik bilgilerini siber saldırganlara karşı korumanın anahtarıdır.


    Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!



    İlgili İçerik
    Duyurular

    Sağlık Sektöründe Devrim Yaratan Dijital Pazarlama Stratejileri

    Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 10 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek olan "Sağlık Sektöründe Devrim Yaratan Dijital Pazarlama Stratejileri" konulu on beşinci webinarı ile devam ediyor.

    selen guvenc Mayıs 3

    Satış Mühendisi Arıyoruz!

    Büyüyen organizasyonumuz için Kurumsal Satış Mühendisi pozisyonunda görevlendirilmek üzere, dinamik ve proaktif takım arkadaşları arıyoruz.

    selen guvenc Nisan 30

    2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

    Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

    selen guvenc Nisan 4

    Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

    Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

    selen guvenc Nisan 4

    Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

    Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

    selen guvenc Nisan 4

    QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

    Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

    selen guvenc Nisan 4

    Bültene Üye Ol

    İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.