Yılın Son Çeyreği İçin Pazarlama İpuçları

selen guvenc
Eylül 7, 2022
  • 2379

Yılın son çeyreği, karı artırmak ve yılı herhangi bir yıldan daha yüksek bir gelirle bitirmek için kritik bir zamandır. Bu dönem aynı zamanda birçok tüketicinin daha fazla alışveriş yaptığı dönemdir. Bazı sektörlerdeki işletmeler için dördüncü çeyrekte elde edilen gelir, toplam gelirin %75'ini oluşturabilmektedir. Küçük bir planlama ile işletmeler, yılı büyük bir karlılık ile bitirmenin yollarını bulabilirler.  

Pazarlama Stratejinizi Belirleyin

Dördüncü çeyrek için genel pazarlama stratejinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Bu, hedeflerinizi belirlemek, onlara ulaşmak ve doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için harika bir zamandır. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, şu soruları göz önünde bulundurun:

Yılın 3. Çeyreğinde neleri başardınız?
4. çeyrekte ne elde etmek istiyorsunuz?
Pazarlama stratejinizde ne iyi çalışıyor ve nelerin iyileştirilmesi gerekiyor?
Hedeflerinize ulaşmak için 4. çeyrekte neyi farklı yapmanız gerekiyor?

Bu soruları yanıtladıktan sonra, 4. çeyrek pazarlama planınıza tam olarak nelerin dahil edilmesi gerektiği konusunda daha iyi bir fikre sahip olacaksınız. 

Geri Bildirimler ile Stratejinize Yön Verin

Müşterilerinizin markanız ile etkileşimlerinde nasıl hissettikleri ve neler deneyimledikleri ile ilgili memnuniyeti ölçümleyebileceğiniz online anketler yaparak geri bildirim toplayabilirsiniz. Yapacağınız anketler sayesinde mevcut performansınızı değerlendirme fırsatı bulurken, aynı zamanda potansiyel dönüşümler için de fikir sahibi olabilirsiniz. Topladığınız bu geri bildirimler size, yeni yılda nasıl bir yol izleyeceğinize dair öngörü sağlayacaktır. Mobildev’ in online anket yazılımı olan, Mobildev Anket’ in eğlenceli anket türleriyle kişilerinizde etkileşime geçme isteğini uyandırarak hızlı geri bildirimler toplayabilir, pazarlama stratejinize yön verebilirsiniz. 

Detaylı bilgi almak için; https://www.mobildev.com/anket

İçerikleri Önemseyin

Yılın son çeyreği, müşterilerle bağlantı kurmak ve satışları artırmak için hayati bir fırsat sunar. Mevcut ve potansiyel müşterileriniz ile bağlantı kurmak için; dijital kanalları ve sosyal medyayı kullanabilirsiniz. İçerik stratejiniz her zaman önemlidir, ancak özellikle dördüncü çeyrekte çok önemlidir. Bu dönem, insanların tatil alışverişi, hediye fikirleri ve daha fazlası hakkında bilgi aradığı zamandır. Bu nedenle, içeriğinizin alakalı ve yararlı olduğundan, aynı zamanda kişileri satın almaya yönlendireceğinden emin olun. Oluşturacağınız ve paylaşacağınız içerik türleri, ne zaman yayınlayacağınız ve nerede tanıtacağınız gibi konular için bir plan oluşturun. Hedef kitlenizi temsil eden reklamlar yapmak için; pazarlamanızı, tekliflerinizi ve olası satış yaratma planlarınızı optimize edin. İnsanların daha sonra ne yapacaklarını bilmeleri için; içeriğinize bir harekete geçirici mesaj eklemeyi unutmayın!

Toplu SMS' in Gücünden Yararlanın

Tatil sezonunda ticaret gelirlerinin büyük bir bölümüne katkıda bulunan SMS pazarlamasına, yılın dördüncü çeyreğinde birçok firma pazarlama faaliyetlerini hızlandırırken büyük yatırım yapmaktadır. Bunun sebebi; Black Friday, yılbaşı ve tatil alışverişlerinin yoğun olduğu bir dönem olmasıdır. E-ticaret markaları ve çevrimiçi perakendeciler, Kasım-Aralık döneminde gönderim sıklıklarını genellikle iki katına çıkarır. Yılın son çeyreğinde yapacağınız kampanyalarınızı, SMS yoluyla tanıtabilirsiniz. Hedef kitlenizi kazanmak için karşı konulmaz promosyonlar sunun. SMS pazarlaması, sadık müşterilerinize ve ilgilenen potansiyel müşterilere, ürünleriniz ve kampanyanız hakkında bilgi vermenin harika bir yoludur. Toplu SMS yoluyla müşterilerinize indirim kuponu tanımlayabilir böylece kampanyanızı ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Hedef kitlenize uygun ve kişilerinize özel mesajlar oluşturabileceğiniz, kişiye özel linklerle detaylı raporlar alabileceğiniz SMS Marketing Suite ile geri dönüşümü yüksek SMS kampanyaları oluşturabilirsiniz. 

Detaylı bilgi almak için; https://www.mobildev.com/sms-marketing-suite

Harekete Geçin

Her şeyden önce, genel stratejiniz hakkında dikkatlice düşünün. Paylaştığımız ipuçlarını göz önünde bulundurarak, işletmeniz için en iyi stratejileri belirleyebilir; yılın son çeyreğine şimdiden hazırlanmaya başlayabilirsiniz. Satışların artışa geçtiği ve kârlılığın yükseldiği bu dönemden faydalanmak için; kampanyalarınızı önceden belirlemek ve hızlı bir şekilde harekete geçmek sizi rakiplerinizden bir adım öne geçirecektir. Unutmayın ki dördüncü çeyrek alışveriş dönemi daha fazla önem kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda şirketlere geçmiş aylardaki kayıpların bir kısmını telafi etme şansı sunuyor.


Gelişmelerimizden haberdar olmak ve fırsatlarımızdan faydalanmak için; bültenimize abone olmayı ve bizi takip etmeyi unutmayın!



İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.