Mesaj İçeriklerinizi Özgür Bırakın!

Ocak 17, 2017

Karakter Sayısı Sınırı Uykularınızı Kaçırmasın!

6563 sayılı “Elektronik Ticaret Hakkındaki Kanun” kapsamında her mesaja Ret Bildirimi, Mersis Numarası ve Servis Sağlayıcı Adı gibi bilgilerin eklenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle, SMS mesajlarında kullanılabilir alanın sınırları daralmış ve SMS mesajlarında kullanılabilecek karakter sayısı 80-90 karaktere kadar düşmüştür. Metniniz 160 karakterin sınırlı alanına hapsolmasın. Bir kısa link ile içerikleri özgür bırakılmış uzun hikâyeler anlatın.  
zimli1

Bir SMS’e Koca Bir Dünya Sığar mı?

Markanıza ait kampanyaları ve promosyonları duyurabilmek için, mobil sayfalardan destek alabilir ve bu konulara yönelik tüm içerikleri bir linke sığdırabilirsiniz. 6563 sayılı “Elektronik Ticaret Hakkındaki Kanun” kapsamında; her mesaja Ret Bildirimi, Mersis Numarası ve Servis Sağlayıcı Adı gibi bilgilerin eklenmesi zorunluluğu doğmuştur. Bu nedenle, SMS mesajlarında kullanılabilecek olan alanın sınırları daralmış ve SMS mesajlarında kullanılabilecek karakter sayısı 80-90 karaktere

kadar düşmüştür.  Mesajınıza eklediğiniz link sayesinde, metniniz 160 karakterin bu sınırlı alanına hapsolmayacaktır ve sizin için, sınırsız metin gönderimi yapabilmek mümkün hale gelecektir.  Böylelikle, sizde içeriklerinizi daha da zenginleştirebileceksiniz. Hatta eklediğiniz link aracılığı ile kişilerinize anketler, bilgi güncelleme ve izin formları gibi çeşitli formlar sunabilme şansını yakalayabileceksiniz.
 

Kişiselleştirme; Bu İçerik Kişiye Özel!

Kısa link gönderdiğiniz içeriklerde, kişilerinize adları ile hitap etmeniz ve onlara ait randevu saati, hediye puanlarının miktarı gibi bir takım bilgileri mobil sayfalar üzerinden sunmanız sizi her zaman bir adım öne çıkaracaktır. Çünkü kişiselleştirme yolu ile kişilerinize bu içeriğin yalnızca onlara özel olduğunu gösterebilecek ve bu sayede, onlarla aranızda daha derin bağlar kurabileceksiniz. Ayrıca onlara en yakın lokasyona dair bilgiler de verebileceksiniz. Kişileriniz, sürekli güncellenen mağaza ayrıntılarına dair sayfanızdan yardım alarak, onlara en yakın mağazayı kolayca bulma imkânına sahip olabilecek.  

zimli2

Kişiselleştirilmiş Raporlama ve Analiz; Bir Link, Dünyalara Bedel!

Ne kadar iyi sonuç verdiğini ölçmediğiniz sürece, SMS’lerin içine link koyarak pazarlama kampanyası yapmanın hiçbir anlamı yoktur. SMS içinde yer alan linki kişiselleştirerek, diğer kısa linklere oranla daha ayrıntılı raporlara kolayca ulaşabilirsiniz. Bu nedenle, tıklama oranlarını ve geri dönen ziyaretleri, mobil sayfada gerçekleştirilen etkileşimleri, paylaşım oranlarını, linke tıkladıklarında seslendiğiniz kişilerin lokasyonunu ve telefon işletim sistemlerinin dökümünü raporlamayı ve analiz etmeyi ihmal etmeyiniz.


zimli3

Link İçeren SMS Mesajlarını ve Mobil Sayfa İçeriklerini Hazırlamak İçin Ufak Bir Reçeteye Ne Dersin?

Yalnızca yüksek tıklanma oranları ile yetinmek yerine, mobil için optimize edilmiş bir sitede seslendiğiniz kişilerin linke tıklamakla kalmayıp, içeriği de okumalarını ve belirlediğiniz hedef doğrultusunda sizinle etkileşime geçmelerini sağlayabilirsiniz.


Etkili Mesaj Dediğin Hem Basit Hem Çarpıcı Olur!

SMS mesajlarınızın, basit ve çarpıcı cümlelerden oluşmuş olmasına özen gösteriniz. Bir SMS içerisindeki mesaj alanınızın sınırları, yalnızca 160 karaktere izin verecek şekilde belirlenmiştir. 160 karakteri hesaplarken, vereceğiniz link ayrıntısını da göz ardı etmeyiniz. Bu sınırı her aştığınızda, mesajlarınızın sayısı da katlanacaktır. Mesajınız aracılığı ile kullanıcılarınızı belirgin bir eyleme davet ediniz. Kullanıcılarınıza, onları harekete geçirecek bir vaatte bulununuz ve böylelikle, sitenizin linkine tıklamaları için onları teşvik ediniz.  

Mobil Açılış Sayfasını Tasarlamak İçin, Sana Dostça Tavsiyelerimiz Var!

Mobil açılış sayfasını çeşitli bölümlere ayırarak organize edebilirsiniz (açılış sayfası, galeri ya da video gibi). Ayrıca, kişileri harekete davet eden sözcüklerinizi açık ve net ifadelerle ortaya koyabilirsiniz (talep, çağrı, yönergeler gibi). Açılış sayfanızı aşırı bilgi ile yüklemek yerine, mümkün mertebe sade tasarımlar kullanmayı tercih edebilirsiniz.  Farklı özellikteki telefonların birçoğu internete bağlanabildiği için, mobil sayfanızı farklı ekran ebatlarını ve çözünürlüklerini göz önünde bulundurarak tasarlayınız. 

http ya da www: Ayna Ayna Söyle Bana, Hangi Format Bana Göre?

Akıllı telefonlar bir metnin içinde yer alan linkleri kolayca algılayabilirler ve o linki tıklanabilir bir hale getirebilirler. Yapılan çalışmalar, her bir linkin başına “http://” eklendiğinde, bütün telefonların linki sorunsuz bir şekilde algılayabildiklerini göstermektedirler. Bu nedenle, mesaj karakter sayınız sınırlı olsa dahi “http://” ekleyerek linklerinizi paylaşmanızı öneririz.

Mobildev size tüm bunları gerçekleştirebilmeniz için bir kişiselleştirilmiş kısa URL servisi olan Zengin İçerikli Mesaj (zim.li) Platformunu sunar. Bu platform ile mesajlarınızı sınırsız uzunlukta yazabilir, okuma lokasyon raporları gibi pek çok detaylı raporu alabilirsiniz. Seslendiğiniz kişileri davranış alışkanlıklarına göre gruplayabilirsiniz.


İlgili İçerik
Duyurular

2024'te Dijital Reklamcılıkta Yeni Yönelimler: Programatik Reklamın Geleceği

Dijital reklamcılık, sürekli olarak evrilen ve değişen bir alan. Teknolojideki hızlı ilerlemeler ve tüketici davranışlarındaki değişimler, pazarlamacıları sürekli olarak yeni yöntemler aramaya yönlendiriyor. Bu yönelimlerden biri de programatik reklam.

selen guvenc Nisan 4

Acil Durumlarda Hızla Koordine Olun!

Doğal afetler, yangınlar, sağlık krizleri, toplumsal olaylar gibi beklenmedik durumlar, ani müdahale ve koordinasyon gerektirir. Bu noktada, hızlı ve etkili bir iletişim ve yönetim sistemi, yaşanan krizlerin etkilerini en aza indirmekte hayati önem taşır.

selen guvenc Nisan 4

Google İzin Modu V2: Barış Gürbüzler'den Tavsiyeler

Barış Gürbüzler, Google İzin Modu V2'nin nasıl çalıştığını, işletmelerin bu modu nasıl kullanabileceğini ve bu kullanımın pazarlama stratejilerine nasıl etki edebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

selen guvenc Nisan 4

QR Kodlu Kimlik Avı Saldırıları: Tehdit Aktörleri Artık Sizden Online Alışveriş Yapıyor

Son yıllarda QR kodları eskisinden daha verimli ve kullanışlı bir şekilde yeniden ortaya çıkan birçok teknolojiden biri oldu.

selen guvenc Nisan 4

İşletmeler 2024'te Riskleri Nasıl Azaltabilir ve Uyumluluğu Nasıl Koruyabilir?

Hassas içerik iletişimlerinin gizliliğini ve uyumluluğunu yönetmenin zor olmasının bir nedeni de, pek çok ortak aracın silolarda bulunması ve farklı bir çağda geliştirilmiş olmasıdır. Peki 2024'te dikkat edilmesi gereken diğer önemli konular nelerdir?

selen guvenc Nisan 4

Mobildev Pazarlama Sohbetleri: Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!

Mobildev Pazarlama Sohbetleri webinar serimiz, 19 Nisan Cuma günü gerçekleşecek olan "Dünya Markası Olmanın Tam Zamanı!" konulu on dördüncü webinarı ile devam ediyor.

selen guvenc Nisan 4

Bültene Üye Ol

İşinizi geliştirmenize katkı sağlayacak, başarılı örnekleri, sektörel gelişmeleri ve kampanyaları kaçırmayın.